Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، دبیرستان سادات موسوی در دهه نخست محرم میزبان عزاداران سید الشهداء (ع) بود. مراسمی که در حیاط این مدرسه برگزار شد با تلاش فراوان خادمان حسینی همراه بود.

در سرتاسر حیاط مدرسه که به حسینیه‌ای تبدیل شده بود، خادمان سید الشهداء (ع)، محل استقرار حضار را مشخص و جمعیت را راهنمایی می‌کردند به این ترتیب پروتکل‌های بهداشتی، به صورت کامل رعایت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلسه با قرائت قرآن کریم و زیارت عاشورا با نوای حاج مصطفی سماواتی آغاز شد. چاشنی این زیارت عاشورا روضه دردناک حضرت علی اکبر (ع) فرزند حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بود.

نقطه اوج مراسم سخنرانی تاثیرگذار حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی بود. این کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی به موضوع وصیت نامه و احکام واجب آن اشاره کرد.

وی ابتدا گفت: «یکی از واجبات دینی ما نوشتن وصیتنامه است. متاسفانه پرونده‌های زیادی در دادگاه‌ها موجود است که ریشه تشکیل آن نبود وصیتنامه است؛ مثلا پدری از دنیا رفته، اموال زیادی از او باقی مانده است و فرزندان بر سر مال دنیا، کارشان به دادگاه کشیده شده است. باید وصیت نامه را نوشت؛ البته باید توجه کرد که وصیت نامه احکامی دارد که نباید بی توجه به آن بود. مثلا هر کس حق دارد درباره یک سوم از اموالش وصیت کند. مابقی این اموال برای ورثه است و باید طبق احکام بین آن‌ها تقسیم شود.»

این کارشناس مذهبی ادامه داد: «احکام قیم یکی از مواردی است که متاسفانه رعایت نمی‌شود. مثلا واجب است که متوفی پیش از مرگش برای طفل صغیرش سرپرست یا قیم تعیین کند. در توضیح المسائل‌ها آمده است که اگر متوفی برای فرزند صغیرش قیم تعیین نکرده است، نمی‌توان به بهانه مراسم ترحیم یا کار دیگر به خانه متوفی رفت. حتی آمده است به سرعت به خانه متوفی بروید و میت را از خانه خارج کنید. اگر فرد برای بردن میت به خانه متوفی برود که طفل صغیر دارد و آنجا دقایقی بنشیند، فعل حرام مرتکب شده است. همچنین برای پیرمرد یا پیرزنی که فراموشی گرفته‌اند نیز باید قیم تعیین کرد.»

حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی در ادامه به دیگر احکام کمتر شنیده شده درباره نگارش وصیت نامه، توزیع اموال و ... اشاره کرد.

با غروب آفتابِ هشتمین روز از محرم ۹۹ روضه‌های جانسوز علی اکبر (ع) با نوای حاج مهدی سماواتی حضار را منقلب کرد.

سماواتی از داغ فراوانی که سید الشهداء (ع) به دلیل از دست دادن فرزند رشیدش متحمل شد گفت. با رسیدن به دقایق نورانی اذان مغرب مجلس سید الشهداء (ع) در دبیرستان سادات موسوی به پایان رسید.

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عاشورا خیمه عزا سید الشهداء وصیت نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۰۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای موسیقی خراسان خاموش شد

استاد عیسی قلی پور مشهور به عیسی بخشی، هنرمند موسیقی مقامی و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان جمعه- ۱۴ اردیبهشت‌ماه- پس از تحمل یک دوره بیماری سرطان در بجنورد دارفانی را وداع گفت.

هوشنگ جاوید نویسنده و پژوهشگر موسیقی نواحی و آیینی ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «فریاد نسل قدیم خراسان شمالی هم رفت. همین الان باخبر شدم که استاد عیسی قلی پور پیشکسوت بخشی‌های ترک خراسان شمالی هم درگذشت و دوتارش را و دوستانش را و جامعه هنر ایران را تنها گذاشت. تسلیت به که باید گفت؟!»

عیسی قلی پور مشهور به عیسی بخشی، هنرمند موسیقی مقامی، خواننده و نوازنده دوتار و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان، ۱۱ آبان سال ۱۳۲۱ در روستای سلاخی بجنورد در خانواده‌ای هنرمند متولد شد، او در کنار پدرش (سلیمان) که یکی از بخشی‌های قدیمی و دوتارنواز بوده است، پرورش یافت، سپس نزد حسن یزدانی مشهور به حسن بخشی، یادگیری‌های خود را در زمینه موسیقی نواحی خراسان کامل کرد.

قلی پور خواننده گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی، بیش از شصت سال خنیاگر نغمه‌های مختلف خراسانی و آیین‌های مذهبی منطقه شمال خراسان بود. وی در جشنواره‌های متعددی شرکت کرد و کسب مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی از افتخارات این هنرمند فقید است.

این هنرمند گواهینامه درجه یک هنری را سال ۱۳۹۵ از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی دریافت کرد و سال ۱۳۹۸ اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی نخستین کاشی ماندگار در بجنورد را بر سردر منزل عیسی قلی پور نصب کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • نوای موسیقی خراسان خاموش شد
  • فهرست نامزدهای اصولگرا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسوولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • ساخت و تعمیر بیش از ۸۰ مدرسه در خوزستان
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • هفته بیست و پنجم لیگ برتر| تراکتور استقلال با تساوی به رختکن رفتند
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • (ویدیو) تعریف متفاوت محسن هاشمی از فائزه، مهدی و میرحسین موسوی
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی